Team Sportia

Historia

CYKEL

Cykelsporten fanns med på IKHP,s program redan från starten av klubben våren 1929.
Första sommaren avverkades fem cykellopp. Klubbmästare första året blev Albin Johansson.1931 presterades ” lysande resultat i Nationella tävlingar, där konkurrensen varit hård” –allt enligt verksamhetsberättelsen. De lysande resultaten till trots beslutades vid årsmötet i jan 1932 att upphöra med cykelsporten, och orsaken var att utgifterna blivit för höga.

1996 var det dags igen

IK Hakarpspojkarnas cykelsektion inom den alpina sektionen, där det fanns intresse för cykelsporten och då framförallt för mountainbike. Där man gillade farten, den svåra tekniken, materielen ,den höga pulsen och mjölksyran. I januari 1997 beslutades att bilda en mtb-sektion inom IKHP-Alpin, samt att ansluta IKHP till Svenska Cykelförbundet.

Klubben har sedan dess utvecklats och är nu en fristående sektion ”cykel” träning och tävling i mountainbike cross country och down- hill bedrivs och även träning/tävling på landsvägscykel .Klubbens inställning till de olika disciplinerna är att allt som gäller cykel är roligt och val av disciplin är något man kan vänta med tills man känner vad som passar bäst för den enskilde individen. Träningen bedrivs i omgivningarna runt IKHP,s klubbstuga för barn ungdomar i åldern 8 år och uppåt yngre barn är välkomna men då i förälders sällskap som vi gärna välkomna att deltaga. I de yngre åldrarna så är det först och främst mountainbike vi tränar. Landsvägcykel är från 11 år och uppåt. Mer info om träning går att finna på hemsidan ”träning”. Det skrivs även ner i vår kalender.

Framgångarna kom direkt

Redan från första året kom framgångarna och då på ungdomssidan som sen fortsatt att visa framfötterna. ,Eller vad sägs om 16 ungdomsmästare på Svenska Mästerskapen från 1997- 2003 i disciplinen cross country ,dual och downhill. (åkarna var Viktor Jansson 2, Malin Pettersson 2, Filip Rudenstam 5, Felicia Rudenstam 3,Tobias Ludvigsson 2 och Daniel Salminen 2.)Två Nordiska mästare i 15-16 cross country och Downhill. Filip Rudenstam och Daniel Salminen.

Under dessa år tog klubben även ett mästerskaps guld i stafett i seniorklassen cross country (Andréas Carlsson , Joel Carlsson och Michael Carlsson) och två junior guld i dual och Downhil (Daniel Salminen)

Dessutom ett stort antal silver och brons på mästerskapen.

Dessa framgångar har fortsatt även till de senare åren där klubben skördat fler mästerskapstecken i alla valörer i såväl SM som Nordiska mästerskapen.

Senast på SM i Härnösand där Tobias Ludvigsson tog två mästerskaps medaljer i den ädlaste valören och Felicia Rudenstam blev Nordisk mästare i Danmark.

Landslags-representation

Klubben har genom åren haft och har åkare som är representerade i landslagssammanhang både i MTB Michael Carlsson, Anders Ljungberg, Emil Lindgren och på landsväg Filip Rudenstam, dessutom är Emil Lindgren med i Olympiska kommitténs satsning på OS i Bejiing.

Tävlingsarrangemang

Klubben har under alla år varit med och arrangera tävlingar både mindre lokala och större arrangemang som Nordiska Mästerskapen ,Svenska Mästerskapen i Tempo på landsväg ,två gånger Svenska cup avslutningen i crosscountry.

De mindre har varit deltävlingar i Västgöta-cupen, Långloppet ” Bauerturen”, Strutsa downhill Lilla postgirot och nu senast avslutningsstafetten i Västgöta-cupen som vi fick tack vare flest antal starter under året 2005.

Utmärkelse

Crescents jubileumspris var något klubben lyckades ta två gånger första året var 2001 då klubben fick två racercyklar och 2002 då vi fick tre cyklar. Dessa genom att våra ungdomscyklister (Victor Jansson, Filip Rudenstam, Felicia Rudenstam ,Tobias Ludvigsson) deltagit och placerat sig på pallen i både mountainbike –SM och i landsvägs-SM.

2003 fick kubben även mottaga Postgirots föreningsstipendium på 20 000 kronor för det jobb klubben lagt ner på tävlingar, studiecirklar och Lilla postgirot.

Flera av våra cyklister har fått utmärkelse från lokala företag och från Smålands cykelförbund vilket även ett antal ledare fått .

2005 blev Filip Rudenstam utsedd till årets JP- juniorstipendiat

Copyright © 2011 IK Hakarpspojkarna • Norra Klevaliden • 561 93 Huskvarna
Tel: 036-13 30 54 • Bankgiro: 920-2987 • Swish-nummer: 1233930344 • E-post: kansliikhp.se

Medlemsinloggning | Webbplatsen använder cookies