Team Sportia

Nyheter

Årets 10mila gav IKHP-löparna mersmak

Skapad May 05 2019 kl 9:40 PM

Ett dygn fyllt av spänning och förväntan är nu över och vi kan sammanfatta 10-mila 2019. Först ut var ungdomarna och ungdomskaveln blev precis som väntat en spännande historia. IKHP hade tätkänning flera gånger under stafetten och till sist slutade IKHP:s andralag på 5:e plats. IKHP:s ungdomar med sin bredd sprang in tre lag bland de 17 bästa, en strålande lag-insats av hela IKHP-truppen.

Efter en intensiv ungdomskaveln stod damerna redo med 5 lag på startlinjen. Tillsammans skulle varje enskilt lag avverka 36 km på 5 sträckor, i fysiskt krävande terräng. Målsättningen var att få in första-laget topp 40 och under hela stafetten fanns målet inom räckhåll. Efter att endast ha tappat knappt 3 min på täten tillika världseliten på de två avslutande sträckorna placerade damerna sig på en glädjande 34e plats. Att lyfta fram är att IKHP:s lag bestod av 3 juniorer i ett lag på 5, med framtiden framför sig. Andralaget var länge hack i häl på första laget och slutade tillslut på en fin 77e plats. Resterande lag tog sig glada i mål och tillsammans kan de se fram emot att vara med och fightas med topplagen.

När mörkret började smyga sig på var det dags för start i herrkavlen. Tempot sattes direkt och IKHP:s löpare fick chans att visa vad de gick för. Efter 3 sträckor låg första-laget med i tätklungan och fick därmed ett perfekt utgångsläge inför den klassiska långa natten. 4e sträckans långa kilometrar tog ut sin rätt. Och på de avslutande sträckorna fick IKHPs jämförelsevis unga lag ge vika mot topplagens världsstjärnor. Första laget tog sig tillslut in som 24e lag. Ett lyft framåt från föregående år. Andralaget presterade bra utifrån sin förmåga och var nära topp 100. 

« Tillbaka

Copyright © 2011 IK Hakarpspojkarna • Norra Klevaliden • 561 93 Huskvarna
Tel: 036-13 30 54 • Bankgiro: 920-2987 • Swish-nummer: 1233930344 • E-post: kansliikhp.se

Medlemsinloggning | Webbplatsen använder cookies