Team Sportia

Nyheter

Starka internationella prestationer på kontinenten!

Skapad October 01 2017 kl 1:59 PM

Isa 5:a och 6:a på Junior European Cup i Österrike! Landslagsdebut för Sara och Tova! Och Jonas Egger 14:e och 17:e på världscupavslutningen! Många utropstecken och fina prestationer denna helgen.

Med de största nationella tävlingarna avklarade flyttade orienteringsfokuset denna helgen till den internationella scenen.

Isa Envall, Tova Olsson, Sara Granstedt och Annika Simonsen sprang samtliga Junior Europeean Cup i Österrike medan vår swchweizare Jonas Egger sprang världscupavslutningen i Schweiz. 

Bäst resultat denna helgen fick Isa Envall i D18 klassen. efter en lite tyngre dag på den inledande stafetten lyckades springa sig in på en fin 5.e plats på långdistansen och en kanske något mer överraskande 6:e plats på dagens sprint. I D20 klassen fick Tova Olsson, som från början var reserv, hoppa in sent och ersätta en annan IKHP-löpare som skulle fått springa i Gabriella Gustafsson. Tova visade sig vara mer än redo för uppgiften och sprang in på en fin 11:e plats på långdistansen och som nästa bäste svensk. Sara Granstedt som också debuterade sprang in på 26:e plats.

Det var inte bara i blågult IKHP-löpare sprang. Annika Simonsen gjorde en riktigt fin förstasträcka för sitt Danmark som sedan kom 4:a i stafetten. På långdistansen kom hon 9:a, mindre än minuten efter klubbkompisen Isa på 5:e plats. 

På seniornivå visade Jonas Egger (Schweiz) en otrolig bra styrka genom att bli 14:e på den supertuffa långdistansen i Grindewald. Han följde sedan upp det genom att bli 17:e på medeldistansen dagen efter. Något som bådar gott inför kommande års Europamästerskap som också det avgörs i Schweiz och som är Jonas stora mål nästa år.

Bild Isa Långdistans. FOTO: JEC2017

Bild Tova Långdistans. FOTO: JEC2017

/Filip


Bild Jonas Långdistans. FOTO: JEC2017

« Tillbaka

Copyright © 2011 IK Hakarpspojkarna • Norra Klevaliden • 561 93 Huskvarna
Tel: 036-13 30 54 • Bankgiro: 920-2987 • Swish-nummer: 1233930344 • E-post: kansliikhp.se

Medlemsinloggning | Webbplatsen använder cookies