Team Sportia

SPC 2009

Sasse Patrol Challange 2009   6 juni, dags för nationalsdagsfirande och därmed året stora OL-happening Sasse Patrol Challange 2009. Det börjar bli en anrik tävling som i år hade 5 års jubileum. I år flyttade SPC österut och målplatsen var belägen i den idylliska byn Målen vid östra strandkanten av Tenhultasjön. Det bjöds på utslagsgivande banor i fin smålandsterräng med några bushigare partier. Den sedvanliga mosslöpningen fanns givetvis med på både den Långa och Superlånga banan. Efter nya deltagarrekord fyra år i rad blev det i år några färre patruller än 2008 men det var hela 15 tvåmanna- patruller som vågade sig på utmaningen. Starten gick 10.20 och frågan alla ställde sig var: Are we the ones who have the guts?

Alla bilder kommer senare i bildgalleriet.

Efter fjolårets succé med SportIdent som stämplingsmetod var detta givet att fortsätta med. Dock fanns de sedvanliga vätske- och chipskontrollerna ute och publiken inne vid målet fick radiorapporteringar över hur tävlingen utvecklades i kampen om segern i respektive klasser. Flest patruller sprang Långa banan på 12,5 km. De tuffaste löparna väljer dock att springa Superlånga banan som i år mätte 20,5 km. Banläggaren trodde att årets SPC skulle ha en längre segrartid i år än de tidigare åren, men det verkar som om det är förutbestämt att segrartiden på Superlånga banan ska vara 2 h 35 min plus minus 5 min. Årets segrartid slutade på 2 h 30 min.

På Långa banan höll flera patrullerna ihop fram till ettan. Sedan gjorde Karlis Dislers och Tobias Wahlgren ett litet ryck till tvåan. Det var far-son patrullen Mats och Adam Granstedt som höll spänningen vid liv i tävlingen genom att orientera snävare än den ledande patrullen. Granstedtarna låg 2 min efter vid kontroll två och höll detta avstånd resterande delen av banan. Adam såg även till att grilla sin pappa på upploppet och såg oväntat fräsch ut, imponerande! Bland de följande patrullerna var det en hård kamp om bland annat vilken tjej/tjejer som skulle vara starkast och snyggast. Till slut visade Hanna Palm och Anna B Envall att gammal är äldst och sprang in på en fin fjärde plats. Den andra frågan lämnades dock obesvarad. Men åt vinnarna var det ingen som hade en chans denna dag. Dislers/Wahlgren vann klart och övertygande.


Vinnare av Långa banan Tobias Wahlgren och Karlis Dislers

Superlånga banan utvecklades till en rafflande och omkastande tävling. Redan till ettan tog patrullerna olika vägval men i stort sett alla var tillsammans vid kontrollen. Mot kontroll två delade patrullerna på sig igen och efter ett bra vägval utan kontrollbom så var här Joakim och Markus Karlsson tillsammans med Peter Jacobsson och Andreas Rangert i ledning. Erik Holmberg och Henrik Jansson gjorde här en bom på över 10 min och detta misstag gjorde att de sedan aldrig bjöds in i matchen igen. Mot kontroll 3 hade bröderna Karlsson kommandot för att vid kontrolltagningen göra en jättebom. Upp i täten gick istället de förtidspensionerade ungtupparna Jacobsson/Rangert.


”Jag sa ju det: Jävlar vad spö de andra ska få till fyran. Fy fan vad vi är bra!”

Vid första vätskekontrollen hade de fått sällskap av Klas Karlsson och Mattias Karlsson. Dessa patruller hade en lucka på 4 min till bröderna Karlsson samt Håkan Öhlund och Peter Nilsson. Jacobsson/Rangert började nu tröttna och när Klas och Mattias skulle ut på den sedvanliga mosslöpningen gjorde de en bom och bjöd in bröderna Karlsson till match igen. Vid förvarningen ca 25 min före mål skiljde det 30 sekunder mellan patrullerna. In mot sista kontrollen hade patrullerna synkontakt men Klas och Mattias orienterade prickfritt och kunde springa i mål som segrare av Sasse Patrol Challange 2009. En halvminut efter kom de tappert kämpande tvillingarna. Mattias Karlsson har nu en härlig svit på 3 segrar av 3 starter i SPC med olika partners varje gång, imponerande!


Vinnare av Superlånga banan Mattias Karlsson och Klas Karlsson

Resultat och sträcktider

Banor och vägval

Redan nu kan du boka upp ditt nationalsdagsfirande för nästa år.

See you next year. If you have the guts!      

Copyright © 2011 IK Hakarpspojkarna • Norra Klevaliden • 561 93 Huskvarna
Tel: 036-13 30 54 • Bankgiro: 920-2987 • Swish-nummer: 1233930344 • E-post: kansliikhp.se

Medlemsinloggning | Webbplatsen använder cookies